Ny Klubbchef och VD fr.o.m 1 oktober 2023

Sofia och Linus bildar ett starkt Team för Täby Golfklubbs framtid

Vi är glada att kunna informera om att styrelsen utsett Sofia Pettersson till Klubbchef i Täby Golfklubb från 1 januari 2024. Sofia är uppvuxen på Täby GK och har spelat för klubben på hög nivå som junior och senare som universitetsstuderande i USA. Sofia tog sin kandidatexamen i Sports Management 2014 med toppbetyg.

Tillbaka i Sverige arbetade Sofia i två år på en byrå inom sponsring och marknadsföring och är sedan 2017 anställd på Svenska Golfförbundet. Sofia har där varit ansvarig för damernas proffstour och jobbar idag på tävlingsavdelningen med ansvar inom banvärdering, paragolf och simulatorgolf. Sofia väntar sitt andra barn nu i oktober och startar upp på Täby GK efter sin föräldraledighet.

Linus Karlsson har gjort ett fantastiskt jobb som tillförordnad VD/Klubbchef sedan början av sommaren.

Linus får nu rollen som ordinarie VD i Täby Golf AB från 1 oktober och fortsätter som tillförordnad Klubbchef tills Sofia är på banan.

Linus ser med glädje fram emot att bilda ett team med Sofia och att de tillsammans med den övriga organisationen ska leda utvecklingen av Täby Golfklubb mot framtiden. Linus kommer att lämna över till Sofia som VD under 2025 och fortsätter därefter sitt arbete som Senior Rådgivare.

Styrelsen är övertygad om att detta är rätt väg när klubben nu går vidare med modernisering av klubbhuset, banan och våra träningsområden. Vi får på samma gång kontinuitet och framtid

Vi hälsar Sofia välkommen tillbaka till Täby Golfklubb och önskar både Sofia och Linus lycka till i sina nya roller.

Styrelsen Täby Golfklubb

gm Ordförande Mats Nordqvist