SM Äkta makar

Catrin Nilsmark och Per-Uno Sandberg Vinner SM Äkta Makar på Täby GK

Lördagens spelades i fint väder, dock i relativt hård vind nere vid Vallentunasjöns västra strand.

Catrin Nilsmark och Per-Uno Sandberg, Stockholms GK spelade stor Foursome golf och tog ledningen med 4 slag före Johanna och Daniel Karle från Gullbringa.

73 slag, ett över par var hela helgens bästa rond. Annika och Andreas Wallgren från Kungliga Drottningholm låg på tredjeplats ytterligare 3 slag efter.

Många glada miner och beröm till banan vars greener var jämna och snabba. 10,2 på stimpen.  

Söndagen första start var en tvåboll som startade kl. 9.00 och de hade fritt fram och spelade 18 hål på 3 timmar och 20 minuter. Dessutom hade de långt färre slag än under Lördagen.

Ungefär när ledarbollen slog ut ca. 10.30 började det regna. Tävlingsledningen var lite orolig för att åska och blixt skulle komma i farlig närhet, men efter ett flertal besök i väderappar och webplatser så kunde det konstateras att varningarna hade upphört. Banan tålde det ihärdiga regnandet och greenerna var fortsatt snabba och fina. Regnet upphörde en liten stund men gav sig inte och finalputten fick hålas i regnväder.

När krutröken lagt sig och Nilsmark/Sandberg slog i sista putten visade det sig att ledningen drygats ut med ytterligare ett slag efter en stabil 76 runda.

SM Vinnarna från Kevinge vann tillslut med 5 slags marginal före Karles.

Trea och med en fin finalrond blev Linköpings Anna Wingerup och Mattias Sköld 

På Prisceremonin efteråt  representerades SGDF av Susanne Thorell som förrättade den tillsammans med Täby GK s tillförordnade Klubbchef och helgens Tävlingsledare Linus A. Karlsson

Alla nöjda och glada och många var taggade på att spela vidare i veckans SM generationstävlingar som går på olika Stockholmsklubbar. 

Text

Linus A. Karlsson

Foto 

Gert Lindholm

Kommentarer