Future League

 

Future League- Andra steget på tävlingstrappan för lagspel med tjejer och killar

Future League ger fler juniorer på alla klubbar i Stockholmsdistriktet möjligheten att spela lagspel tillsammans. Detta är steg två i SGDF tävlingstrappa för lagspel, perfekt tävling att spela för att förbereda sig inför sista steget JSM klubblag.

Future League (FL) är en matchspelserie för klubblag som startades 2011 för att ge flera juniorer chansen att spela matchspel i lagform på liknande sätt som JSM Klubblag. Avsikten är att komplettera JSM Klubblag för klubbar som inte kan ställa fulla JSM lag samt att ge flera spelare möjlighet att spela lagmatcher i klubbar med JSM lag. FL genomförs som poolspel och slutspel (Future League Playoff) och följer SGFs tävlingsbestämmelser för JSM Klubblag och Teen Tour. Tävlingen är öppen för alla lag som uppfyller kriterierna nedan.
 

Ett lag består av minst 4 högst 6 spelare födda 2001 eller senare. I laget måste en spelare vara av motsatt kön. Spelarna får byta mellan spelomgångar. Spelarna måste ha officiell handicap. Spelformatet är företrädesvis en mixed foursome samt två valfria singlar. Lagkaptenerna kan komma överens om att flickorna spelar singelmatcher. I så fall blir spelformatet en valfri foursome match, en flick singel match, och en valfri singel match. Kan lagkaptenerna inte komma överens gäller: en mixed foursome och två valfria singlar.

 

Uttagning till dessa lag görs av tränaren.
Laguttagning i samband med Tisdagstävlingarna.
Lagkläder krävs om man tävlar i dessa lag. Spelaren står för dessa själv.